Powered by Blogger.

Hati-Hati Semua!! Pembantu Rumah Ini Lakukan Sesuatu Yang Mengejutkan Rakyat Malaysia!!Jadikan Pengajaran!!


Sudah menjadi lumrah ramai pekerja asing yang datang ke Malaysia adalah semata-mata mencari rezeki dan kebanyakkan wang berkenaan dihantar balik ke negara masing-masing kerana kadar tukaran yang tinggi.

Ada antara mereka yang datang ke sini bekerja berdasarkan "target" dimana bila sudah cukup wang dihantar mereka akan pulang ke negara mereka balik dan dengan wang tersimpan berkenaan mereka boleh jadikan modal berniaga di sana.

Kita ada terdengar majikan bertindak kasar dengan pekerja terutamanya pembantu rumah, namun ianya hanyalah segelintir sahaja di mana ramai majikan yang baik dengan pembantu rumah sehingga menganggap mereka seperti keluarga sendiri.

Kisah kebaikan majikan tersebut samalah seperti kebaikan keluarga lelaki ini yang menganggap pembantu rumahnya seperti keluarga sendiri namun secara tiba-tiba pembantu rumahnya meminta untuk pulang ke negaranya kerana katanya anaknya sakit.

Namun mereka terpaksa merelakan dia balik, tetapi disebalik itu rupanya ada 'udang sebalik batu', ada misteri di dalam sebijik kek yang dibuat pembantu rumah berkenaan yang hendak dibawa pulang ke negaranya

Semasa dipertengahan jalan menuju ke lapangan terbang di mana pembantu rumah berkenaan terlupa untuk mengambil keknya itu dan bertegas mahu berpatah balik semula. Apakah misteri dengan kek berkenaan?

Jom kita baca.Apapun tidaklah semua pembantu rumah seperti itu, apa yang diceritakan ini jadikan sebagai peringatan, Admin pun dulu ada maid, dah hantar balik sebab anak sakit juga katanya, tapi tak ada pula barang hilang. 
0 Komentar untuk "Hati-Hati Semua!! Pembantu Rumah Ini Lakukan Sesuatu Yang Mengejutkan Rakyat Malaysia!!Jadikan Pengajaran!!"

Back To Top