Powered by Blogger.

"Tue Makan Dia"KKM Sudah Kenalpasti Hospital Dan Pegawai Perubatan Yang Ambil Gambar 'Selfie" Ketika Pesakit Wanita Terkangkang Dan Akan Terima Hukuman Paling Maksima...

(VIDEO): Apa Yang Terjadi Kepada Wanita Ini Mengejutkan Orang Ramai!!


Doktor Hospital Kerajaan Bergambar Dengan Kemaluan Pesakit Wanita Dikecam Orang Ramai??$%Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) akan menyiasat dan mengambil tindakan terhadap pengamal perubatan yang bertindak mengambil foto 'selfie' ketika pesakit wanita dalam posisi terkangkang hingga mencetuskan kemarahan orang ramai sejak semalam.


Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Noor Hisham Abdullah berkata, kejadian itu masih dalam siasatan dan tindakan serta-merta akan diambil kepada pengamal perubatan itu jika dakwaan berkenaan didapati benar.


"Kita sudah kenal pasti hospital dan pegawai perubatan terbabit, tindakan tegas akan diambil selepas selesai siasatan," katanya dalam satu komen di laman sosial Facebook.


Sejak semalam, sekeping gambar yang memaparkan seorang doktor menunjukkan isyarat ‘peace’ sambil merakam gambar wanita yang ketika itu dalam posisi terkangkang menjadi viral di laman sosial sehingga mengundang kemarahan orang ramai.


Gambar itu menyebabkan orang ramai berang dan menuntut Kementerian Kesihatan mengambil tindakan segera berikutan tindakan itu memalukan pesakit berkenaan.JOHOR BAHRU - Gambar seorang doktor 'junior' merakam gambar dirinya dengan isyarat 'peace' sehingga menampakkan kemaluan/aurat pesakit wanita di sebuah hospital kerajaan, tersebar di laman sosial.

Gambar yang dimuat naik oleh pengguna Facebook, Kak Long, menunjukkan doktor berkenaan menunjukkan isyarat 'peace' ketika sedang bertugas di Dewan Bersalin sehingga aurat pesakit wanita itu juga terdedah kepada umum.

Menurut penyebar gambar itu, Kak Long, memperolehi gambar tersebut dari rakannya.

"Saya terkejut dengan kebodohan dan keangkuhan seorang doktor junior di sebuah hospital kerajaan di Johor Bahru. Gambar ini telah ditunjukkan kepada saya oleh rakan. Si ibu sedang mengalami sakit nak beranak, mereka bukannya mengambil serius tentang si ibu, sebaliknya mereka memilih untuk bergambar pula. 

"Tingkah laku dan sikap yang tidak bertimbang rasa ini sangat menyakitkan hati saya dan rakan. Paling tidak masuk akal, bahagian aurat si ibu juga terdedah dalam gambar tersebut. Secara jujurnya saya tidak melihat sebarang tanda kejayaan seperti isyarat 'peace' yang ditunjukkan oleh doktor berkenaan.

"Mohon ambil perkara ini dengan serius dan kenakan tindakan tegas terhadap mereka yang terlibat," katanya.

Di zon-zon larangan seperti ini selalu melarang orang awam merakam sebarang gambar. Namun, apa yang peliknya, kakitangan mereka sendiri yang melanggar larangan tersebut.

Tidak hairanlah mengapa sesetengah ibu mengandung memilih untuk melakukan homebirth berbanding bersalin di hospital. Ini kerana bagi mereka, golongan perubatan ini tidak mementingkan aspek pentingnya aurat seseorang wanita.

Meskipun hanya untuk suka-suka di kalangan pegawai perubatan, apabila ada tangan yang gatal menyebarkan gambar itu ke tempat lain, si pelakunya mungkin perlu bersedia untuk menghadapi akibatnya akan datang. Berhati-hatilah semua.SUMBER: TheHypeMedia

-hmetro>>>Saksikan video di SINI (amaran, 18 tahun keatas sahaja)Artikel Menarik:

0 Komentar untuk ""Tue Makan Dia"KKM Sudah Kenalpasti Hospital Dan Pegawai Perubatan Yang Ambil Gambar 'Selfie" Ketika Pesakit Wanita Terkangkang Dan Akan Terima Hukuman Paling Maksima..."

Back To Top